Престъпно трио попадна зад решетките при спецакция във Варна

14:20, 11 яну 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама 30-годишни мъже и жена на 26 години са арестувани при специализирана полицейска операция във Варна по линия на наркоразпространението, информираха от пресцентъра на МВР. Акцията на униформените е проведена на 7 и 8 януари в домовете на тримата, чиито адреси не се съобщават. 

В жилищата са открити различни наркотични вещества. В дома на единия от задържаните са намерени и иззети 162 броя таблетки, установени като производно на амфетамин с общо тегло 41,69 грама.

В дома на другия мъж са намерени 10 броя таблетки със същото съдържание и електронна везна, а от адреса на жената са намерени и иззети 2 броя таблетки, суха тревиста маса и кутийка, съдържаща жълта течност.

След направена експертна справка е установено, че се касае за малки количества производно на амфетамин, а тревистата маса е марихуана с тегло от 1,18 грама.

По случая е образувано досъдебно производство, което тече под надзора на Варненската окръжна прокуратура. Триото е задържано за срок от 72 часа. Предстои държавното обвинение да внесе искане в съда за определяне на най-тежките мерки за процесуална принуда спрямо всеки един от тях. Тепърва ще се установява дали тримата са развивали заедно и организирано престъпната дейност. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама