Нов конкурс ще организира русенската библиотека през 2016 г.

14:20, 11 яну 16 / Култура 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов конкурс ще организира Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ през 2016 г., съобщи днес по време на пресконференция директорът й Теодора Евтимова. Той ще бъде национален, за карикатура и шарж, а първата тема ще е „Вино“.

И през настоящата година библиотеката няма да изневери на традицията си да организира научна конференция, която ще е в края на април и също ще е на споменатата тема.

В рамките на международния конкурс за екслибрис пък ще има изложба на тема „Екс вино екс веритас“. Освен него, продължава и работата по другия конкурс, чието първо издание беше през 2015 г. за комикс и блицанимация.

Библиотеката отново ще се включи в инициативата „Бисерче вълшебно“, която е единствената награда за детско-юношеска литература в България, чието жури са младите хора от 6 до 15 години, както и във всички останали национални инициативи, в които по принцип участва, като Нощ на библиотеките, на музеите и др.

През февруари предстои второто по ред организиране на „Нощ на Хари Потър“, а всяка събота на месеца, също и през март и април, ще има забавни и атрактивни дейности за децата, винаги на различни теми. Инициативата ще се повтори от началото на октомври, когато хлапетата се връщат на училище.

През настоящата година Регионалната библиотека предлага на читателите си допълнителна услуга – тя е абонирана за онлайн издания на местните и някои национални печатни издания, част от които ще могат да се четат от 5 души едновременно, при достъп до целия им архив. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама