Рецидивист, нападал и ограбвал варненки, влиза в затвора за 5.4 години

13:47, 11 яну 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд (ВОС) призна 33-годишния Димчо Димов за виновен в извършването на 8 грабежа на златни синджири на обща стойност 4680 лева, като за целта е употребил физическа сила спрямо своите мишени. Престъпленията са регистрирани в периода 20 юли – 15 август миналата година, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив.

Присъдата на Димов е лишаване от свобода за 5 години и 4 месеца при строг режим, като ще бъде зачетено времето, през което мъжът е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от пресслужбата на магистратурата.

Съдът превежда в изпълнение наказанието "лишаване от свобода“ от 18 дни по предходна присъда от 2014 година, които Димов не е изтърпял заради условно предсрочно освобождаване. ВОС уважи всички предявени граждански искове от пострадалите жени за претърпени имуществени щети според размера, на който са оценени противозаконно отнетите им вещи.

Наказателното дело се проведе в условията на съкратено съдебно следствие, при което Димов се призна за виновен и поиска от съда минимална присъда, за да се лекува от наркозависимост. Предходните му осъждания отново са за грабежи.

Деянията, за които бе осъден днес, са извършени във Варна непосредствено след излизането му от затвора, в рамките на срока на условното предсрочно освобождаване. Всички грабежи са реализирани при сходни обстоятелства, чрез издърпване на бижутата със сила от вратовете на движещи се по улиците жени. След това Димов ги продавал на едно и също златарско ателие във Варна.

Всички негови жертви са жени над 50-годишна възраст, а противозаконно отнетите златни синджири са на стойност от 246 до 1320 лева.

В края на съдебното заседание съдът потвърди мярката за неотклонение спрямо Димов "задържане под стража“. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама