Фондация „Пловдив-2019” с бюджет от 1 милион лева

13:21, 11 яну 16 / Култура 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
999 999 лева или двойно повече от миналата година е бюджетът на фондация ”Пловдив-2019” за 2016 година, съобщи ресорният зам.-кмет по култура Амелия Гешева.

По-голямата част от парите са предвидени за дейностите, свързани с издръжката на служителите на фондацията, като членовете на Управителния съвет не получават заплати, обясни още тя.

По думите й, вече се подготвят и правилата, с които ще се кандидатства с проекти пред организацията.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, финасовата рамка на града за култура през 2016 година е близо 17 милиона лева. Тя ще бъде гласувана на сесията на Общинския съвет на 28 януари.

Част от дейностите, които ще се финансират със средствата са свързани с отводняването на къщите в Стария град.

"Проблеми в тази насока има в много от емблематичните сгради там като къщите Стамболян, Балабанова, Хиндлиян,  Хипократ и Мексиканската", избори Гешева.

Освен това, 40 000 лева се насочват към разкопките на Римския форум, а с 50 хиляди лева, отново от общинския бюджет, ще продължи реставрация и обзавеждането на къща Клиянти.

За проучване и разкопки се предвиждат 150 000 лева, които са предназначени за Археологическия музей в Пловдив за Небет тепе, Голямата Базилика и могилата край село Маноле.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама