Шест премиерни спектакъла ще има през 2016 г. кукленият театър „Дора Габе“

13:09, 11 яну 16 / Култура 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Облачето“ е първото ново заглавие  в културния афиш на кукления театър  в Добрич за 2016 година, съобщават оттам. Репетициите на спектакъла по текст на Георги Джилянов вече започнаха. Режисьорът Николай Бояджиев ще работи с актьорите Мирослава Демирева, Сибел Азисова, Мустафа Исмаил и Румен Куртев.Със сценографията е ангажирана  Наталия Гочева. Премиерата е предвидена за края на януари.

През март малките зрители ще могат да видят „Лека нощ, съкровище!“.  Постановката ще бъде реализирана от режисьора  Румен Куртев, със сценографията  на Елисавета Качулева и  музиката на Пламен Мирчев- Мирона.

За април е предвидено премиерното представление на „Мери Попинз“  с режисьор Леонард  Капон. А проф. Славчо Маленовще постави през  юни на сцената на добричкия куклен театър „Дъщерята  на магьосника“.

След лятната ваканция децата в Добрич ще могат да видят през септември спектакъла „Хитър Петър“. За режисьор е поканен Веселин Бойдев, сподели Петър Петков – директор на ДКТ „Дора  Габе“. По традиция 2016 година ще приключи с ново коледно представление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама