Убийците от Ясен пребили човек до смърт за дребни пари

13:13, 11 яну 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двамата са осъждани многократно за тежки престъпления

Убийците от Ясен остават за постоянно в ареста, след като бяха заловени за жестокото убийство на 61-годишен мъж в землището на селото. Данните от прокуратурата показват, че Мариян П. и Яко М. пребили човека до смърт, с единствената цел да го ограбят.

По предложение на Окръжна прокуратура – гр. Плевен, Окръжният съд наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемите, за извършен от тях грабеж, придружен с нанасяне на  телесна повреда от която е настъпила смъртта на пострадалия.  

Досъдебното производство е образувано на 8 декември м. г., след като безжизненото тяло на пострадалия бе открито край Ясен. В хода на проведеното разследване бяха събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че извършители на деянието са Мариян П. на 22г. и Яко М. на 24г. и двамата от с. Дисевица.

С Постановление от 08 януари 2016г. на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – гр. Плевен, същите са задържани под стража за срок до 72 часа. Като на същата дата, късно следобед  е внесено предложение до Окръжен съд – гр. Плевен, по отношение на обвиняемите да бъде взета постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Внесените от страна на прокуратурата предложения са били уважени. Разследването по делото продължава, като се изясняват мотивите за извършване на тежкото престъпление. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама