В Добрич започва обучение "Училище за родители"

13:08, 11 яну 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обучението "Училище за родители” ще се проведе от днес до 14-и януари в Младежкия център в Добрич. В него участие ще вземат две групи по 15 участници, настоящи и бъдещи родители до 29 години, на деца и младежи в риск от социално изключване, в неравностойно положение, роми и други етнически групи.

Основна цел на обучението е да се повишат знанията и уменията на участниците за ефективно родителство, чрез различни методи на обучение. Ще се използват ролеви игри, проучвания на случаи, дискусии, имитиране на истински ситуации и др.

В резултат на обучението, участниците ще осмислят вредата, която причиняват на децата си, лишавайки ги от образование. Те ще  се запознаят с вредите, които носят ранните бракове, както за бъдещите родители, така и за техните деца.  Ще получат повече информация за рисковете, които крие злоупотребата с алкохол и наркотици, ще усвоят умения за разпознаване на рисковото поведение.

През изминалата година по проект "Младежки център Добрич - Вашето утре" се реализираха академия "Млад лидер", "Първи стъпки към успешна кариера", серия от неформални обучения в човешки права и други. В тях се включиха над 180 младежи на възраст от 15 до 29 години, като повече от 20% от тях са младежи в риск от социално изключване - в неравностойно положение, роми и други етнически групи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама