До 30 дни втора инстанция решава за втори път съдбата на бащата - убиец от Русе

12:49, 11 яну 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд във Велико Търново разгледа днес делото срещу Пламен Петров, който на 20 април 2014 г. - тогава навръх Великден, преби до смърт собственото си дете – 7-годишната Пламена Петрова. Магистратите ще се произнесат и за наложеното наказание на втората му съпруга – Емилия Георгиева-Петрова. Тя пък е обвинена, че не е помогнала на детето, при положение, че това е нямало да бъде опасно за нея или за трето лице.

С днешното заседание делото приключи за втори път на втора инстаниця и сега се чака решение, което трябва да бъде произнесено в законовия 30-дневен срок. Информацията е от пресцентъра на Апелативния съд във Велико Търново.

Делото там е образувано по жалби срещу присъдата на Окръжния съд в Русе, с която Пламен Петров e признат за виновен, че умишлено умъртвил дъщеря си, като убийството е извършено по особено мъчителен за нея начин и с особена жестокост, а детето, поради възрастта си, се е намирало в безпомощно състяние.

Петров беше осъден от първоинстанционния съд на доживотен затвор при специален режим на изтърпяване. Мащехата пък получи пробация, според която задължително трябва да ходи да се подписва по настоящ адрес за срок от 6 месеца в пробационната служба – по 2 пъти седмично. Също така е задължена да провежда периодични посещения при пробационен служител за същия период, както и да полага безвъзмезден труд в полза на обществото пак за половин година – общо 150 часа (по 25 часа месечно). 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама