85-годишна русенка даде 4 000 лева и 120 долара на измамници

11:40, 11 яну 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 7 януари в 20.00 часа е получен сигнал за извършена измама, съобщават от Областната дирекция на МВР. На същата дата към 09.00- 10.00 часа на стационарния телефон на 85- годишна жена от Русе е получено обаждане от мъжки глас. Непознатият информирал, че "се обажда от полицията" и че дъщеря й и зет й са направили ПТП, дъщеря й е със счупени крака, а зетят е обгорял, в кома е и на системи.

Непознатият мъж обяснил, че дъщерята трябвало да бъде закарана в болница в София с хеликоптер за операция, че за операцията са нужни пари. Възрастната жена приготвила сумата от около 4000 лева и 120 долара. В хода на разговора, "полицаят" обяснил на гражданката, че при нея ще дойде лице, което да вземе парите.

В апартамента дошъл мъж на възраст не повече от 50 години, с височина към 170 см, с топчесто лице, с по- светла от черна коса - може би русолява, слаб, не с тъмен цвят на кожата, облечен със сива дюс жилетка и с долнище дънки, съобщават още от ОД на МВР.

След като предоставила парите, жената била инстуктирана да не затваря телефона до 19.00 часа за да може във всеки момент да получи обаждане с информацията за операцията, към които инструкции тя стриктно се придържала.

Към 19.00 часа затворила телефона, а към 20.00 часа се обадила на дъщеря си и зет си за да се успокои, че те са добре и не са били участвали в инцидент, а тя просто е била измамена. По случая е образувано досъдебно производство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама