Задържаха 18-годишен съучастник в телефонна измама във Велики Преслав

11:26, 11 яну 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав задържаха съучастник в телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

На 10 януари около 17.30 часа на домашния телефон на 76-годишна жена звъннал мъж, който се представил за неин родственик. Казал й, че е купил изгодни радиатори. Помолил я да се обади на мобилен телефон, за да провери дали да пристигнали.

Мъжът, на когото тя позвънила обяснил, че са пристигнали, но за радиаторите трябва да се плати мито в размер на 3000 лева. Тя казала, че има и може да даде само 1000. Предложили й да пратят човек, на когото да ги предаде. Малко по-късно разбрала, че е измамена.

След получения сигнал започнала работа по разплитането на случая. Установен бил съучастникът, това е 18-годишният Х.Х. от Велики Преслав.Пред полицейските служители той обяснил, че си е пуснал обява в сайт, че търси за работа.

Преди няколко дни му се обадил мъж и му предложил да работи във фирма за дограма. Обяснил, че  негово задължение ще бъде да ходи да взема мерки и да получава капаро за поръчките.

Мъжът се съгласил и така отишъл на първата си поръчка на адрес във Велики Преслав. Парите трябвало да занесе в офис на фирмата в Русе. По пътя обаче получил нареждане да ги остави в кутия от цигари, която била оставена до табела на село Писанец.

Младежът се усъмнил, че има нещо нередно, но оставил парите и си взел от тях сумата, която му обещал  “шефът”. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в града.

От полицията информират, че и в Шумен е засечена поредната телефонна измама. 80-годишна шуменка е измамена по телефона на 9 януари. Тя била въведена в заблуждение по добре позната схема за изгодна сделка с климатици.

Жената предала 1000 лева на непознат мъж пред дома си в кв.“Тракия“ и по-късно, като установила, че е станала жертва на измамници, подала сигнал в полицията.

И по двата случая са започнати досъдебни производства.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама