Открилият трупа на жена си Пенко не вярва, че синът му е убиецът

10:34, 11 яну 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бащата на задържания за убийството на майка си Тодор Димитров, не вярва, че синът му е извършител на престъплението. Съпругът Пенко, който осем месеца след изчезването на Руска, се натъкна на трупа й в канал в гаража, счита, че жената се е самоубила. Твърди, че на два пъти се е тровила с хапчета. Не вярва, че синът му е посегнал на майка си, както твърдят от полицията. „Ще искаме да се направи тройна експертиза, за да се докаже това, за да не отива напразно животът на 28-годишния Тодор.

По информация на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Веселин Колев, в случая се касае за убийство. „Провели сме многобройни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, които доведоха до извода, че извършителят на престъплението е синът на жената Тодор Димитров, който е задържан.

54-годишната Руска Димитрова е напуснала дома си на 26 април. Съпругът й е алармирал за изчезването й полицията На 29 април тя е обявена за общодържавно издирване. Тогава бе посочено, че жената страда от психично заболяване и на моменти проявява агресия. Месец по-късно имаше твърдения, че за последно жената е забелязана в района на площад „Свобода“ и в жк „Добротица“.

Съпругът Пенко твърди, че  полицаите са търсили Руска в двора на семейството, но нищо не е било открито.

Съседка на Димитрови, за които Руска се е грижела, обяснява, че убитата е имала мизерен живот. Съпругът не работел и прибирал пенсията на психично болната жена. Имало случай през нощта Руска да  вземе кочан царевица от тези, които съседката оставяла на гълъбите. Печала го, за да утоли глада си. „Много добра жена беше”, спомня си съседката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама