Радан Кънев: В момента Местан е боксовата круша на Пеевски

10:07, 11 яну 16 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лютви Местан се сблъска челно със системата, на която беше поддръжник години наред и се ползваше от нея. В момента той може да е в ролята на боксова круша на Делян Пеевски и да говори истини или полуистини, но при всяко положение с 20-те си години в активната политика е един от основните отговорни за пряката власт на мафията в българската политика.

С тези думи председателят на ДСБ и депутат от Реформаторския блок Радан Кънев коментира пред БНР случващото се в ДПС в последните седмици. Припомняме, че Местан беше отстранен от лидерския пост в партията от почетния председател на Движението Ахмед Доган, след което на специална пресконференция хвърли много критики по адрес на ДПС.

„Лютви Местан няма място в българската политика след признанията, които направи“, каза още Кънев.

По думите му истинските противници на реформаторите са БСП и ДПС. Според него сега е точният момент, в който може да се постигне изолация на Движението от икономическата и политическата власт.

Радан Кънев не подмина и темата с неговото оттегляне и това на депутатите от ДСБ от управляващата коалиция. Той уточни, че през последните две години в партията му са направили „уникални компромиси“, за да работи Реформаторският блок.

„Българската десница има много голяма традиция на оплюване и приятелски огън. Има я тази страст да стреляш първо по онзи, който е най-близо до теб и резултатите в годините не са били добри. Очаквам реформатори да се обединяват в опозиционната линия, а не да се разделят“, каза още Кънев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама