ЧЕЗ с нови инвестиции в област Плевен

09:17, 11 яну 16 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От електроразпределителното дружество ЧЕЗ съобщиха за нови инвестиции на стойност 405 000 лева в някои от областните центрове в страната. Извън столицата най-много средства ще бъдат вложени за областите Плевен и Благоевград, като сумата възлиза на 181 000 лева. За София се предвиждат 150 000 лв.

Инвестициите са предвидени, за да се задоволят нуждите на нарастващото потребление от абонатите. Ще бъде развита мрежата и в Монтана, Ловеч, Видин и Враца. Компанията отделя извънредни средства за отстраняване на щетите от тежките обледявания в Северозападна България в началото на януари.

“Природните явления унищожиха много съоръжения на ЧЕЗ през последната седмица. Това доведе до извънредни разходи. Щетите все още се изчисляват, но по предварителни данни има поне 30 счупени стълба. Нашата цел е клиентите ни да бъдат спокойни, че ще имат непрекъснато електрозахранване. Но с оглед на ограничените ни възможности, промените в климата и кражбите на съоръжения и електроенергия, правим максималното според своите възможности“, каза Димо Петров, директор „Реализация на инвестициите“ в ЧЕЗ Разпределение България.

За 11 години от стъпването си на българския пазар ЧЕЗ е инвестирала над 800 млн. лв. в електроразпределителната мрежа на Западна България. За този период компанията е присъединила над 70 хил. нови клиенти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама