Митническите бюра в Кърджали и Хасково преминават към Пловдив

07:16, 11 яну 16 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От полунощ на днешния ден митническите бюра (МБ) в Кърджали и Хасково преминават към структурата на митница Пловдив, след като митница Свиленград бе закрита със заповед на министъра на финансите. Към пловдивската митница се създава ново митническо бюро - Свиленград, с код BG003010, съобщиха от Агенция "Митници" (АМ).

Митническите бюра, които преминават в структурата на митница Пловдив, ще работят със стандартно работно време от 9.00 до 17.30 часа от понеделник до петък. МБ Свиленград ще работи от 8.00 до 20.00 часа 7 дни в седмицата.

Митническите пунктове на жп гара Свиленград и Капитан Андреево пък преминават към структурата на бургаската митница. Те ще работят на 24-часов режим 7 дни в седмицата.

Във връзка със структурната промяна митнически пункт (МП) Капитан Андреево няма да обслужва икономическите оператори от 23 часа до 24 часа на 10 януари 2016 г., уточниха от АМ.

В случай че икономическите оператори са подали транзитни декларации преди 23 часа на 10 януари 2016 г, но митническите формалности за поставяне под режим не са били изпълнени до този час, същите ще се анулират и икономическите оператори ще е необходимо да подават нови митнически декларации с новия код на митническото учреждение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама