Центърът за възрастни хора в село Крояч ще получи държавна издръжка

07:07, 11 яну 16 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Услугите за възрастни хора с увреждания в село Крояч, предоставяни от Центъра за настаняване от семеен тип, разкрит по проект, ще бъдат продължени като делегирана държавна дейност от 1 март, съобщи кметът на общината Айхан Хашимов.

Центърът е изграден и разкрит със средства по Публичната инвестиционна програма на Министерството на финансите „Растеж и устойчиво развитие на регионите” през 2014 година. Оборудван е по проект на „Фонд социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика, а капацитетът му е за 14 възрастни с увреждания.

Разкриването и предоставянето на социалната услуга от резидентен тип е разписано в Стратегията за развитие на социалните услуги в общината за периода 2010-2015 година и в годишния план за развитие на социалните услуги за 2016 година.

Дейностите по проекта вече са приключили и е необходимо осигуряване на средства от държавния бюджет, като социалната услуга се регистрира като делегирана от държавата дейност, обясниха от местната управа.

Общинският съвет вече даде своето съгласие за разкриване на услугата като делегирана от държавата дейност, считано от 1 март, след мотивираното решение на местния парламент се очаква и разрешението на изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама