Шест месеца условно за „муле” на ало-измамници в Шуменско

07:03, 11 яну 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За условна присъда от шест месеца се е споразумял 43-годишният Георги Илиев от Велики Преслав с Районната прокуратура в Шумен. Той бе обвинен за съучастие като помагач в няколко телефонни измами.

От документите по делото става ясно, че обвиняемият в периода от 8 до 15 февруари миналата година помагал на неизвестни в телефонни измами в селата Васил Друмев и Велино.

От едната „жертва” във Васил Друмев той взел 1800 лв. и ги отнесъл на указаното от извършителя на телефонната измама място.

Схемата била проста – излъгали жената, че предаването на парите е необходимо за оказване на медицинска помощ на дъщеря й.

При последния „удар” обаче се стигнало до ареста на Георги Илиев.

На 16 февруари миналата година в полицията бил получен сигнал, че в предишната вечер в село Велино 92-годишен мъж получил обаждане на стационарния си телефон, като му било съобщено, че дъщеря му е паднала и си е счупила крака.

Поискана му била парична сума за лечение, която трябвало да предаде на човек, който ще дойде с линейка. Около час след това старецът предал на мъж сумата от 3900 лева.  Около 10 ч. на другия ден полицията спряла за проверка лек автомобил „Хюндай”, движещ се по пътя от Велики Преслав към Русе.

В колата, шофирана от Георги Илиев, са открити пари, които според обясненията на мъжа, трябвало да остави до пътен знак край населено място в област Русе.

За съучастието си като помагач на ало-измамници Георги Илиев се споразумял с прокуратурата за условна присъда от шест месеца. Районният съд в Шумен одобрил постигнатото споразумение и прекратил наказателното производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама