Енергетици изграждат Младежки център в Гълъбово

07:00, 11 яну 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Американската енергийната компания AES ще финансира създаването на Младежки център в Гълъбово. В 11.00 часа днес изпълнителният директор на „AES България” Оливие Маркет и кметът на община Гълъбово Николай Тонев ще дадат старт на проекта.

На 19 юни м.г. между „AES България”, собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ „AES Гълъбово”, и община Гълъбово бе подписан договор за рехабилитацията на Младежки център, изцяло финансирана от американската компания.

Младежкият център ще бъде разположен на площ от над 45 декара в парка на Гълъбово. Проектът включва рехабилитация на съществуваща стара сграда, изграждане на нови съоръжения за спорт и отдих, реновация и озеленяване на пространството около тях. След приключване на строителството комплексът ще разполага със спортни зали, фитнес, тенис кортове, детска площадка, сцена на открито и др.

Изграждането на младежкия център е най-голямото публично-частно партньорство в региона. Проектът е част от програмата за корпоративна социална отговорност на AES, в която до момента са вложени близо 7 млн.лева. Само за подобряване на инфраструктурата в града компанията е инвестирала над 3 млн. лева.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама