Повишава се нивото на р. Дунав в българския участък

06:23, 11 яну 16 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По данни и прогнози на НИМХ- БАН днес не се очакват валежи. Във вторник на много места в страната ще превали дъжд. Количества 3-10 л/кв.м.   

На основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавския басейн: Днес все още са възможни краткотрайни повишения в долните течения на реките, вследствие на оттичането им и снеготопене.

Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира: водните  количества за 11 и 12 януари ще бъдат над средномногогодишната стойност. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.

Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира: водното  количество в долното течение на реката на 11, 12 и 13 януари ще бъде около и над средномногогодишната стойност. През следващите 1-2 дни са възможни нови краткотрайни и незначителни повишения в целия водосбор, вследствие снеготопене. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.

Наблюдава се повишение на нивото на река Дунав в българския участък вследствие на снеготопенето, но то остава ниско. Прогнозата на АППД за 12 януари при Русе е за покачване с 10 cm, очаквано ниво 37 cm. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама