Разцеплението на ДПС би започнало от Кърджали, обяви Хасан Азис

23:02, 10 яну 16 / Политика 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към настоящия момент Кърджали остава важно и стратегическо място по отношение на последните процеси, които текат в ДПС. Основните фактори са от там. Лютви Местан, бившият областен управител и един от напуснатите парламентарната група на партията са от там. Тези три фактора допускам, че имат най-добра почва за работа там. Лошата хипотеза е, че ако има разцепление, то трябва да започне от Кърджали.

 

Това заяви кметът на Кърджали и временен областен председател на ДПС Хасан Азис в ефира на бТВ.

 

Според него трябва да има нещо, което също да бъде внимателно следено не само от партийните структури, но и от цялата общественост. Ставало дума за намесата на външен фактор, който евентуално щял да катализира процесите за създаване на нов политически проект. Попитан дали е визира Република Турция, Азис отговори: „Вие го казвате“.

 

По думите му новият председател на ДПС ще бъде човек, който да бъде приет от всички.

 

"Кризата в ДПС всъщност е поредна. В нашата партия много бързо и естествено се задейства политическият инстинкт за самосъхранение на партийната ни организация. Тези циклични проблеми показват, че ДПС винаги излиза по-силна от всеки един проблем, който е възникнал при ДПС и от всеки т.н катарзис, който се изживява", убеден е Хасан Азис.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама