„Овергаз” не пречи на реализация на „Южен поток“, обявиха от компанията

22:14, 10 яну 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Овергаз” не пречи на никого да прави полезни неща. Въпросът е дали компанията не е договорената цена на съгласието за реализацията на проекта „Южен поток”.

Това заяви в интервю за София Topnovini.bg Светослав Иванов, заместник-изпълнителен директор, "Маркетинг и продажби на природен газ", "Овергаз Мрежи" АД.

Той коментира ситуацията часове преди Нова година, когато съвсем неочаквано "Газпром" обяви, че спира доставките за единственото частно газоразпределително дружество в България от началото на януари. В ролята на спасител влезе държавният доставчик "Булгаргаз".

„Спомням си, че преди години в подобна ситуация бяха електроразпределителните предприятия. Може би този сценарий вече се превръща в стандартна наказателна акция за непослушните. Първо се включва ПР машината за ощетяване на имиджа. Настройват се всички държавни институции. Следват заплахи за данъчни и други проверки. Заплахи за отнемане на лицензии и така, докато ти стигнат силите“, обясни Иванов.

По думите му премиерът е отговорен политик, като Светослав Иванов изрази надеждата си, че Борисов знае какво постига с изявите си.

Според него само могат да се правят извод, че формира позицията си на базата на информацията, която му предоставят, а ако тя е подвеждаща, са възможни грешни заключения.

„Тук основният въпрос е кой има интерес от цялата тази манипулация и грешна интерпретация на обективните факти? Някой се грижи до говорещите по темата да стига само половината истина“, посочи зам.-изпълнителният директор на „Овергаз“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама