Лазар Младенов: В Македония българите ще бъдат равноправен дял от обществото

21:31, 10 яну 16 / Политика 25 758 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Македония е била и ще бъде земя на всички. Не само на една нация, пък дори и измислена. В Македония българите ще бъдат равноправен дял от обществото. 

Това заяви председателят на Българския културен клуб в Скопие Лазар Младенов на поклонението в памет на Мара Бунева в Скопие, предаде пратеникът на София Topnovini.bg в македонската столица.

 

„Както всяка година сме дошли да отдадем почит на една истинска и голяма героиня – Мара Бунева, българка от Тетово. Надявам се, че и тази година думите ни няма да са напразни и да останат без отзвук”, коментира Младенов. Той подчерта, че българите не могат да бъдат вечно маргинализирани или бойкотирани от режимските служби и медиите от обществото в Македония.

 

„Ние сме тук и не се отказваме от делото и кръвта ни. Нашата кръв е българска. Кой може да ни вземе генералите и полковниците? Кой може да ни отнеме правото да се декларираме такива, каквито сме? Никой. Достатъчен ни е този бойкот, който го правеха медиите и режимите досега. Ние сме активни дейци на политиката, не на онази, прокламирана от сегашните сърбо-комунисти, скрити под името ВМРО”, посочи Младенов. 

 

По думите му българите от Македония са държавотворният елемент, който е създал тази държава. „Благодарение на нас днес има държава, но за сметка на това сме подтиснати и обезправени до крайни граници”, добави още той.

На края поклонението завърши с едноминутно мълчание в памет на революционерката Мара Бунева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама