Митническите пунктове жп гара "Свиленград" и "Капитан Андреево" минават към Бургас от утре

21:12, 10 яну 16 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От утре, 11 януари, митническите пунктове "Капитан Андреево" и жп гара "Свиленград" преминават под ръководството на Митница Бургас, а митническите бюра в Кърджали и Хасково ще са към Митница Пловдив, съобщават от Агенция "Митници".

На 30 декември м. г. Министерски съвет направи промени в устройствения правилник на Агенция "Митници", с които закри митница "Свиленград" и реши да създаде "Звено за информационна сигурност" в администрацията на Централно митническо управление.

До този развой на събитията се стигна, след като преди няколко седмици на "Капитан Андреево" бяха задържани за корупция над 30 митничари. По време на акцията бяха намерени 100 хил. лв., по думите на административния ръководител на Специализираната прокуратура Андрей Андреев и шефа на Специализираната апелативна прокуратура Даниела Попова. Според тях митничарите са вземали парите и са пропускали автомобили, в които е имало акцизни стоки без да им бъде правена щателна проверка.

Със закриването на митница "Свиленград" се цели прекратяване на корупционни практики и подобряване на работата.

Митническите пунктове, които преминават в структурата на Митница Бургас, ще работят на 24-часов режим, 7 дни в седмицата.

Във връзка със структурната промяна МП "Капитан Андреево" няма да обслужва икономическите оператори от 23 часа до 24 часа на 10.01.2016 г.

В случай, че икономическите оператори са подали транзитни декларации преди 23 часа на 10.01.2016 г, но митническите формалности за поставяне под режим не са били изпълнени до този час, същите ще се анулират и икономическите оператори ще е необходимо да подават нови митнически декларации с новия код на митническото учреждение, уточняват от Агенцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама