11 постановки ще се играят на Фестивала на българската драматургия

19:47, 10 яну 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
11 различни постановки до края на месеца ще види столичната публика в рамките на Фестивала на българската драматургия. Той ще започне с представление с участието на добре познатите и обичани от публиката актьори Теодора Духовникова и Калин Врачански. „Гарванът“ е под режисурата на Бина Харалампиева и ще се играе във вторник в Театър 199.

На следващия ден Сатиричният театър в София кани почитателите на театралното изкуство на постановката „Тиква“ от Албександър Урумов, а в петък може да гледате авторскияспектакъл на Димитър Живков „Живак“.

В понеделник ще се играе моноспектакълът „Епопея на забравените“ по Иван Вазов и текстове на Захари Стоянов. Представлението е подготвено от драматичния театър „Стефан Киров“ от Сливен.

Драматичен театър „Антон Страшимиров от Разграз ще представи пиесата от Бойко Илиев „Яворов, Лора и Мина в часа на сивата мъгла“. Представлението, с участието на актьорите Елена Петрова, Иван Радоев и Малиела Топалова ще се играе на 19 януари.

На 21-ви столичната публиката е поканена в Народния театър „Иван Вазов“, който ще представи постановката „Глас“ от Елена Алексиева, с участието на Яна Титова.

В последния работен ден от седмицата – 22-ри, може да присъствате на още постановка от Елена Алексиева - „Мадам Мишима“, която ще се играе в Театър „София“.

„Изкушение“ е изборът за любителите на драматургията в театъра в понеделник – 25 януари. Постановката е по Елин Пелин с участието на Димитър Костадинов, Димитър Марков, Николина Янчева, Августин Демерджиев, Михаил Илийков.

На следващия ден Любомир Ковачев, Саня Борисова и Ивайло Захариев ще играят в спектакъла по романа на Димитър Димов„Поручик Бенц“.

На 27-ми е предпоследната постановка от фестивала - „Живот в кашони“ от Иван Кулеков, а за финал организаторите са избрали „Опакометаморфози“ по Валери Петров в СФУМАТО.

В януарския театрален маратон Нов театър НДК ще срещне четири столични трупи, четири от странат и две частни. Ще се откроят имената на десетки любими български актьори, режисьори и автори, сред които са  Иван Вазов, Елин Пелин, Яворов, Димитър Димов, Валери Петров, Иван Кулеков, Алек Попов, Елена Алексиева и Александър Урумов, Теодора Духовникова, Калин Врачански, Николай Урумов, Димитър Живков, Яна Титова, Иван Радоев, Ивайло Захариев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама