Шумен победи драматично Делфин в Бургас

19:50, 10 яну 16 / Спорт 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шумен победи драматично Делфин в последния си мач от Източен регион на А група. Шуменци се наложиха като гост със 77-76, но и двата отбора запазват шанс за продължаване в първата шестица, информира bgbasket.com. Шумен завършва на трето място с 6 победи и 4 загуби, а бургазлии са четвърти с 3-7.

Двубоят в Бургас започна оспорвано, но след първите 10 минути гостите от Шумен поведоха със 7 точки.  Шуменци запазиха аванс и през втората част, а на почивката водеха само с 5. В средата на третия период гостите водеха с 10 точки, но след серия 15-5 домакините доведоха резултата до равенство със сирената за край на третия период. Бургазлии продължиха да контролират темпото на игра и в последната част като дори за първи път поведоха с 6. Две минути преди края Янко Янков изравни след тройка при 69-69 и гостите си върнаха аванс. 9 секунди преди  края те бяха напред с 2 при 76-74. Последва фаул на Касабов срещу Тончев, който наниза и двата и изравни за 76-76. След това обаче Недев фаулира Касабов, който отбеляза само единия и гостите спечелиха с една точка, след като до края нямаше повече време за обрат.

Димитър Янчев бе над всички в мача и вкара 26 точки за победата, а 17 отбеляза Янкo Янков. С 10 точки, 6 борби и 4 асистенции завърши Ивайло Касабов. За Делфин най-резултатен с 20 точки и 8 борби бе Ростислав Тончев, а 17 добави Манол Тончев. По 11 отбелязаха Милен Дудев и Андрей Илиев като и двамата овладя и по 7 борби.

Шумен и Делфин ще се борят за продължаване в първата шестица. Те ще играят баражи - две срещи на разменено гостуване съответно срещу третия и четвъртия в Западния регион. Така на на 13-и януари Шумен ще се изправи срещу Рилски спортист, който е четвърти, а Делфин срещу третия - Видабаскет. Вторите мачове са на 17-и януари като домакини там ще бъдат отборите, класирали се на трето място. Победителят от тези срещи ще попадне в първата група с шест отбора, а загубилият – във втората с пет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама