Теменужка Петкова: Държавата измъкна "Овергаз" от тежка ситуация

19:08, 10 яну 16 / Политика 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавата се намеси много адекватно и измъкна „Овергаз“ от много тежка ситуация, заяви енергийният министър Теменужка Петкова в предаването „Беновска пита“.

"Овергаз мрежи" отправи писмена молба към държавната "Булгартранс газ" и държавните енергийни дружества протегнаха ръка, за да може "Овергаз инк" да излезе от една много тежка ситуация“, заяви министър Петкова.

Тя каза още, че „Овергаз“ няма да бъде национализирана. По думите й компанията внася само 10% от синьото гориво в България, а останалите 90% са от „Булгаргаз“. Петкова каза още, че се водят преговори с "Газпром" по това дали ще плащаме надбавка от 10 процента върху цената на горивото заради увеличените количества от 1 януари.

"Тъй като този газ се внася за нуждите на "Овергаз", те би трябвало да поемат разликата в цената", заяви енергийният министър. Тя беше категорична, че държават не се е опитвала да отнеме ничий бизнес.

Относно реформите в енергийния сектор Теменужка Петкова заяви, че приоритет №1 е либерализацията на енергийния пазар, което ще постави качествено нови условия пред участниците в този бизнес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама