Томислав Дончев: Всички мислехме, че ДПС е имунизирано от подобни трусове

17:45, 10 яну 16 / Политика 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Всички мислехме, че ДПС е имунизирано от подобни трусове. На първо място в момента има борба за контрола на една сериозна политическа сила". Това коментира вицепремиерът по европейските фондове Томислав Дончев в предаването „Беновска пита“ по Канал 3.

В отговор на въпрос какво мисли за словото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган преди коледните празници, Дончев заяви, че е съгласен с голяма част от тезите на Сокола. Едната от тях, по думите на вицепремиера, е променящата се политическа обстановка и външнополитическите рискове за България. Той подчерта, че ключовите съюзи – ЕС и НАТО не са толкова силни, колкото страната ни има нужда.

Томислав Дончев коментира и предстоящото преподписване на коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок, което трябва да се случи до 25 януари. Той обясни, че в споразумението ще бъдат добавени „нови нюанси“ и не очаква сблъсъци с реформаторите.

„Като активен участник в първите преговори ще кажа, че това бяха активни преговори на политическо ниво. Не искам да пророкувам какво ще се случи. Ако исканията са такива, каквито бяха анонсирани, няма да има сблъсъци“, заяви Дончев. На въпроса кой ще подпише споразумението след излизането на председателя на ДСБ Радан Кънев в опозиция, Дончев отговори: „Това е предизвикателство, което колегите от Реформаторския блок трябва бързо да решат. Дори не съм убеден, че ми е работа да го коментирам“.

Той коментира и края на първия програмен период и усвояването на европейските средства по оперативните програми, като обясни, че крайният резултат ще е много по-добър от очакванията и дадените прогнози. За момента Дончев се ангажира с това, че усвоените евросредства ще са над 95%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама