Докладът за КТБ в анекса на ГЕРБ и РБ

17:37, 10 яну 16 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок ще настояват при подписването на анекса на коалиционното споразумение с ГЕРБ да се огласи докладът на Alix Partners за КТБ, научи София Topnovini.bg. Докладът на международната фирма Alix Partners, разследваща паричните потоци на КТБ, е готов и е предаден в срок на синдиците на КТБ в края на септември м.г., но има клауза за конфиденциалност и остава тайна за обществото към момента.

„Искаме публичност за КТБ и информация за всичко, случващо се в банката“, обясни пред медията ни депутат от блока.

Според него в доклада съществуват важни текстове, които не са търговска тайна. Те са свързани с данни за липсващите активи на банката, които са били източени.

Реформаторите предстои да подготвят декларацията, с която да бъде препотвърдено коалиционното управление с ГЕРБ, за чиято опозиция се обяви една от партиите в блока - ДСБ и депутати от гражданската квота. Документът ще готов до една-две седмици, а след това ще последват преговори с ГЕРБ, които да оформят анекса.

От блока ще настояват в текстовете да бъдат записани най-важни за съдебната реформа промени. Тези в Закона за съдебната власт, а също и в процесуалните закони.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама