Милиардерът Майкъл Блумбърг обмисля да се кандидатира за президент на САЩ

17:04, 10 яну 16 / Свят 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Милиардерът Майкъл Блумбърг, който е и бивш кмет на Ню Йорк обмисля да се кандидатира за президент на САЩ, съобщава Си Ен Ен.

Собственикът на медийната група Bloomberg иска да бъде независим претендент за поста държавен глава, изправяйки се най-вероятно срещу Хилари Клинтън и Доналд Тръмп.

73-годишният Блумбърг е възложил на сътрудниците си да направят допитване до общественото мнение сред потенциални американски избиратели, за да установи какви ще бъдат шансовете му, ако реши да се включи в битката за Белия дом.

Решението му идва заради популисткото шоу на ексцентричния Тръмп, който се бори да бъде номинация на Републиканската партия. Кандидатът им ще бъде определен през лятото, както и този на демократите - най-вероятно Хилари Клинтън.

В САЩ тече кампания кой да е кандидатът за президентския пост на Демократическата и Републиканската партия. Официалният кандидат на демократите за президентските избори ще бъде обявен на партийна конференция във Филаделфия от 25 до 28 юли. А кандидатът на републиканците ще бъде обявен броени дни по-рано, на партийна конференция в Кливланд от 18 до 21 юли.

Тръмп е безспорен лидер на Републиканската партия, а Хилари Клинтън - на Демократическата партия. Допитванията обаче показват, сериозна преднина на Тръмп и пред Хилари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама