Ракета удари център на "Лекари без граници" в Йемен, жертви и ранени

16:38, 10 яну 16 / Свят 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ракета улучи здравен център на „Лекари без граници“ в Йемен. Загинали са четирима, ранени са поне 10 души, съобщава „Льо Монд“.

Двама от пострадалите са част от екипа на организацията, а други двама са в критично състояние. Броят им може да се увеличи през следващите дни, съобщава още френското издание, цитирайки представители на организацията.

Центърът се намира в северната провинция Саада. Тя е в сърцето на ръководената от шиитските бунтовници хути територия, които са подкрепяни от Иран. Срещу тях се бори коалиция водена от Саудитска Арабия.

"Лекари без граници" обяви, че не знае дали центърът е ударен от ракета на коалицията или от бунтовниците. Миналият месец организацията обвини именно коалицията, че е бомбардирала нейна клиника в Таез, югозападен Йемен. Тогава девет души бяха ранени, включително двама души персонал на организацията.

По-рано днес коалицията отрече да използва касетъчни бомби при военните си операции срещу йеменската столица Сана, както съобщиха ООН и правозащитната организация "Хюман райтс уоч", предаде Франс прес,.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама