Община Русе търси нов главен архитект

14:27, 10 яну 16 / Политика 25 2034 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Русе търси нов главен архитект, става ясно от нейна обява. От одобрения кандидат ще се изисква да ръководи, координира и контролира дейностите по устройственото планиране, проектирането и строителството на територията на Община Русе, да координира и контролира дейността на дирекция „Устройство на територията и контрол по строителството“ и да издава административни актове съобразно правомощията, предоставени му по Закона за устройство на територията (ЗУТ).

За да върши това, той/тя трябва да има поне магисърска степен, 4 години професионален опит или минимален ранг III младши, да е придобил пълна проектантска правоспособност или необходимия стаж за придобиването й и да има професионален опит най-малко 4 години. Той трябва да е придобит в област, свързана с проектиране, строителство, контрол в строителството и опит в административното обслужване по специалността.

Предпочитаните от местната власт специалности, по които да е придобито образованието на нужния човек е архитектура, строителство и геодезия. Той или тя също така трябва да познава и правилно да прилага Закона за устройство на територията и подзаконовите му нормативни актове, Закона за кадастър и имотния регистър, Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, Закона за общинската собственост (ЗОС), Закона за държавната собственост (ЗДС), Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН), Административно процесуалния кодекс (АПК), Закона за собствеността (ЗС), Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), ЗДСл., наредби на общинския съвет в Русе и др.

Границите на предлаганата заплата са от 430 до 1 600 лева. Предлаганото работно място пък е само едно.

Конкурсът за подбор на кандидат ще премине в два етапа – решаване на тест и интервю. Подаването на документите за участие в конкурсната процедура се извършва лично или чрез пълномощник. Задължително е представянето на оригиналите на копираните документи за сверяване от служителите, определени да ги приемат. Крайният срок за подаване на документи е 19 януари 2016 г.

До нуждата от назначаване на нов главен архитект се стигна, след като възстановеният на работа от Върховния административен съд предишен титуляр на длъжността арх. Симеон Рангелов се раздели по взаимно съгласие с местната власт в качеството й на негов работодател и мястото остана вакантно. Временно изпълняващ длъжността е арх. Живка Бучуковска.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама