София каза чао, но не и сбогом на Леми Килмистър (СНИМКИ+ВИДЕО)

14:30, 10 яну 16 25 1144 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки фенове на рока казаха довиждане на легендарния вокалист, басист и единствен постоянен член на хард рок групата Motorhead Леми Килмистър в последния му път.

Почит към живота и делото на музиканта отдадоха най-верните му фенове у нас. Те проследиха на живо церемонията по погребението на Леми в столичното заведение „Brum Bar & Kitchen“. Той почина на 70 години от рак в края на миналата година.

Българските почитатели на Motorhead заприиждаха още от 20.00 часа, като до 22.00 почти не бяха останали места в бара. Най-верните фенове на Леми насядаха близо до телевизора, където с чаша в ръка зачакаха сюблимния момент, в който да изпратят вокалиста на Motorhead.

Часовете минаваха, а историите и разказите преминаваха от едната в другата крайност. Някои си спомниха за тежките времена по време на соца, в които техни близки и приятели са внасяли нелегално от Сърбия плочи на Motorhead, Sex Pistols, Hawkwind, Sam Gopal, The Head Cat и други. Сетиха се и за дългите нощи, в които западните парчета са звучали по мазета и тавани, за щастието от вкуса на забраненото и модерното. Спомени за първите трепети - първата любов, целувка или раздяла.

„Всеки таи дълбоко в себе си тайна градина от мигове и спомени, които полива със сълзи. За нас Леми присъства в повечето от тях“, казва ни един побелял вече рокаджия. Според него нито Леми Килмистър, нито Motorhead някога ще умрат, защото са оставили следа в живота на милиони хора по света. „Леми е безсмъртен. Днес му казваме просто „до нови срещи“, приятелю“.

В 1.00 след полунощ музиката спря, посетителите се скупчиха около телевизора и притаиха дъх. На екрана се появиха най-близките на Леми Килмистър, сред които синът му Пол Индер, Ларс Улрих и Роберд Трухийо от Metallica, Роб Халфорд от Judas Priest, Скот Иън от Anthrax и много други от музикалния бизнес

Пол Индер каза за баща си, че е бил твърдо решен да продължи да пее, въпреки здравословните си проблеми.

„Баща ми не беше религиозен човек и не се молеше за чудо”, каза той пред събралите близки, приятели и колеги. „Пътувай спокойно, татко. Отново си на път на най-дългото турне в живота ти. Никога, никога няма да те забравим. Обичам те”, каза още синът му.

Основателят на Metallica Ларс Улрих благодар и на Леми задето е спомогнал да стана това, което е.

„Благодаря ти за музиката, за питиетата, за шегите, за това, че никога не ни съдеше и ме караше да се чувствам част от нещо, което е по-голямо от мен“, допълни Улрих.

Церемонията не завърши със сълзи, както се случва обикновено. Феновете си поръчаха по още едно, казаха си наздраве и се забавляваха в името на незабравимото миналото, неповторимото настояще и неизбежното бъдеще.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама