25 години от създаването на Национално дружество “Традиция” отбелязаха в Шумен

13:02, 10 яну 16 / Култура 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С дефиле в центъра на Шумен членове на Национално дружество “Традиция” отбелязаха 25-годишнина от създаването на организацията. В четнически униформи и под звуците на “Шуми Марица” по пешеходната зона на бул. “Славянски” преминаха членовете от клубовете в Шумен, Велики Преслав и Търговище.

Колоната стигна до Руски паметник, след което се състоя церемония по поднасянето на венци пред Паметника на загиналите във войните на пл. “Кристал”.

Слово за значението и ролята на клуба в Шумен произнесе Николай Калев. Той отбеляза, че основната задача на Национално дружество “Традиция” е да съхрани и пренесе през времето родолюбивия български дух. Посочена бе водещата роля на местния клуб при организирането на мащабните възстановки “Доблест и слава” и “Създатели на българската държава”.

Членовете на шуменския клуб благодариха и за подкрепата, която имат от страна на Общината и Областна управа.

Поздрав по повод годишнината на Националното дружество поднесе и декана на Военното училище в града полк. Сашо Евлогиев.

Церемонията продължи с издигането на националното знаме пред Шуменската крепост и пушечен салют.

По повод годишнината в Шумен програмата на местния клуб предвижда изяви на 19 февруари през паметника на Васил Левски и на 3 март пред Драматично-куклен театър “Васил Друмев”.

Клубът “Традиция” към Националното дружество в Шумен е основан преди 18 години. За 18-годишното му съществуване през него са преминали около 100 души. В момента местната организация наброява около 50 члена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама