Кабинетът има капацитет за реформи, смята проф. Вълчев

12:00, 10 яну 16 / Политика 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кабинетът “Борисов” 2 има “капацитет да направи добри неща за България до края на този мандат”. Така смята проф. Даниел Вълчев от “Движение България на гражданите”.

По думите му, разграничителната линия в Реформаторския блок “не е дали някой обича повече властта от другите”, а именно способността за реформи на правителството. ДСБ казват “не” на капацитета на кабинета, а останалите партии от Блока - “да”, смята Вълчев.

“Полагаме усилия да ги убедим, че това не може да е крайна позиция. Те направиха политическа грешка и се надявам покрай празниците да са го осъзнали: поставиха другите партньори в Блока в лошо положение, чрез некоректното си поведение, да се оправдаваме, че искаме самоцелно да стоим във властта. А истината е, че в РБ виждаме капацитет в тази конфигурация на управлението да се направят добри неща за България”, каза той в ефира на bTV.  Като призна, че “в съдебната система, енергетиката, МВР, администрацията, здравеопазването не се постигна кой знае какво за тази една година”. Но изрази надежда споразумението между ГЕРБ и Блока да промени това.

“Едни нови избори няма да доведат до по-различна от сегашната конфигурация. Като се мине пак през избори, кой ще ги спечели, добрите ли?”, пита Вълчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама