Цветанов: Кабинетът "Орешарски" виновен и за убийствата

11:34, 10 яну 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кабинетът “Орешарски” е индиректният виновник за последните две убийства в столицата, както и за грабежите на банкови клонове, на които станахме свидетели са дните, изминали от началото на годината. Тази теза разви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Промените в Закона за МВР, които кабинетът “Орешарски” предложи и парламентът тогава прие, и според които Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” бе разформирована и присъединена изкуствено към ДАНС, е имала политически умисъл разработките на ГДБОП да бъдат приключени.

“Убеден съм, че част от тези лица може би са били в съответните информационни дела в съответните служби”, каза Цветанов. И посочи, че “политическите експерименти на Орешарски ще имат тежки последствия, които ще генерират в дълъг период от време една такава криминогенна обстановка”.

Цветанов отказа да посочи евентуални грешки на настоящото политическо и професионално ръководство на МВР.

Вторият в ГЕРБ коментира и предстоящия нов политически сезон. Той съобщи, че се надява до 25 януари да има подписано споразумение с Реформаторския блок. “Надявам се и това да стане основа за консолидация и на самата парламентарна група на РБ и да осигури повече искреност помежду ни”, каза Цветанов. Той посочи още, че през изминалата седмица е говорил с представители на Блока, които са му представили готови предложения за споразумението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама