Младоженци от чужбина избират "Двореца" в Балчик за сватби

11:06, 10 яну 16 25 1190 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 60 сватбени тържества са проведени в архитектурно-парковия комплекс „Двореца” в Балчик през миналата година, съобщи директорът му Жени Михайлова.

Брачни клетви там са си дали младоженци от България, Румъния, Германия, Великобритания, Русия. Изцяло чуждите сватбени тържества са около 20%. Водещо място заемат онези от британските и румънски поданици. Имало е младоженци и от по-екзотични дестинации, като остров Бали, Дубай, Исландия, САЩ, Мексико, Венецуела, Испания, Италия и др. 

Мястото, където младоженците  изричат своите клетви на вярност, е едно от най-знаковите на територията на културния център – с изглед към морския пейзаж и в близост с параклиса "Успение Богородично". "Нимфеум" или "Храм на водата" е римска лоджия, построена и използвана от Румънската Кралица Мария Александра Виктория де Единбург като място, на което  тя е празнувала свои рождени и именни дни, посрещала е множество значими гости, делегации и шествия по различни официални поводи. Освен "Нимфеум" гостите на „Двореца” ни предпочитат да се снимат в "Градина на плачещите дървета", в "Розариума", в "Градината на граф Томислав" (градина „Английски двор”), на мраморния трон на кралицата, пред личната ѝ вила "Тихото гнездо", на "Сребърния кладенец". Двореца се избира както за официални граждански и църковни сватбени ритуали, така и за символични сватбени тържества. Всеки е със своята символика и е уникален за участващите в него.

Често младоженците избират бившата лятна резиденция на румънската кралица за сватбеното си тържество чрез интернет. Вече има и много сватбари и сред чужденците, които живеят в близки села край Балчик. През новата година за първи път в "Двореца" ще се врекат във вечна вярност и влюбени от Сингапур, каза Жени Михайлова. По думите й през 2016-а се очаква ръст на сватбените тържества, защото вече има много постъпили заявки.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама