Приют спаси от ампутация краката на мъж от Тервел

10:56, 10 яну 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С помощта на приюта за бездомни мъже към фондация „Ръка за помощ” в Добрич са спасени от ампутация двата крака на мъж от тервелското село Безмер.

58-годишният Кирил пострадал, когато преди месец помагал на приятел да вари ракия в местния казан. Случило се така, че целият казан с джибрите, които били с температура 100 градуса, паднал върху крака му. В „Бърза помощ“ в Добрич му направили превръзка и го пуснали за домашно лечение, тъй като нямал здравни осигуровки. Затова Кирил започнал да се лекува сам вкъщи, обясни ръководителят на приюта Александър Иванов. Кожата на краката му обаче започнала да окапва. Медиците обяснили, че, ако продължава така, ще получи некроза и ще се наложи ампутация на двата крака. Потърсил помощ в болницата в Тервел, но оттам го препратили към тази в Добрич. Накрая се отзовал на улицата и потърсил помощ в приюта към храм „Света Троица“. Тъй като той е само за жени и деца, отец Емануил потърсил съдействие от Александър Иванов. Той сподели, че - когато са приели Кирил, той е бил в много тежко състояние. Миризмата от краката му била непоносима.

Благодарение на д-р Янев, сега Кирил е добре. Вече няма опасност от ампутация на краката му. Приютът е поел лечението му.

Мъжът заявил, че щом краката му се оправят, се връща на село.

Приютът към Фондация „Ръка за помощ” е спасил не един или двама бездомници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама