МБАЛ – Карнобат дава над 300 000 лева за доставка на лекарства

10:48, 10 яну 16 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Многопрофилната болница за активно лечение в Карнобат е обявила обществена поръчка за периодична доставка на лекарствени продукти и медицински изделия за нуждите на отделението по „Хемодиализа”. Това показва справка на Topnovini.bg. Прогнозната стойност на поръчката е 304 500 лева без ДДС.

От описанието става ясно, че периодичната доставка на лекарствата ще става по осем обособени позиции:   № 1 „Хемодиализатори”, № 2 „Медицински изделия за хемодиализа”, № 3 „Медицински консумативи за хемодиализа”, № 4 „Концентрати за хемодиализа”, № 5 „Разтвори за диализни катетри”, № 6 „Натриев цитрат за запълване на диализни катетри”, № 7 „Катетри” и  № 8 „Лекарствени продукти за хемодиализа”.

Важно условие е участниците да предоставят списък на основните договори за доставки, които са били извършени през последните три години, включително възложителите по договорите, дата на сключване и срок на договорите, стойностите на договорите за доставка, заедно с доказателство, че доставките са извършени /по образец/.

Участниците трябва да представят и разрешение за употреба в страната, издадено по реда на ЗЛПТХМ или Регламент (ЕО) № 726/2004 г. на Европейския парламент и Съвета /чл. 23, ал.1 на ЗДПХМ/. В случай на изтичане на срока на разрешението за употреба на лекарствен продукт през съответната година, за която се провежда обществената поръчка, участникът трябва да декларира в съответствие с чл. 55, ал. 6 от ЗЛПХМ, че количествата за лекарствения продукт са налични.

Всеки участник трябва да подаде и декларация, подписана от самия него, че всички предлагани/оферирани лекарства, са разрешени за употреба в България и декларация, че цените на предлаганите продукти не надвишават пределните цени на лекарствата в страната. Той трябва да притежава и сертификат за разработена и внедрена система за управление и контрол на качеството ISO 9001:2008, лицензия, издадена по реда на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП), когато участникът участва за доставка на лекарствени продукти, съдържащи наркотични вещества от приложения 2 и 3 на ЗКНВП, декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за съответствие с Директива 98/79/ЕС, издаден от нотифициран орган по смисъла на Закона за медицинските изделия (ЗМИ).

Срокът за подаване на офертите или заявленията за участие е 18 януари. Те ще бъдат отворени на следващия ден в МБАЛ - Карнобат - ул. „Стара планина” № 180, в кабинета на експерта по обществени поръчки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама