Хиляди се включват в традиционния кукерски фестивал в Благоевград

09:02, 10 яну 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди участници ще се включат в поредното издание на кукерския фестивал в Благоевград. Шествието ще стартира днес от 11 часа от района на жп гарата в града, ще прекоси булевард "Свети Свети Кирил и Методий" и ще приключи в района на Американския университет.

Пред спирката на автобусна линия 2 ще бъде построена сцена, от където специално жури ще оценява представянето на всяка една от 12-те групи. Ще бъдат отличени групи в категориите „Придържане към традициите”, „Масовост”, „Иновации”, „Най-добра маска и костюм”, „Артистичност”, „Най-добра композиция”, „Най-добра мечкарска група”, „Най-артистични старци” и „Най-колоритна младоженска двойка”, „Най- добър бабугер”, „Най- добра танцова група”, „Най- добра маска пародия” и „Най- атрактивен образ на дявола”.

Първи ще се представят бабугерите от кв. „Грамада”, втори са кв. „Струмско”, следвани от село Логодаж, село Падеш, Зелен дол, Покровник, с. Изгрев, Втори квартал, кв. Грамада- втора група, с. Лешко, Трети квартал и кв. „Плажа”.

Заради провеждането на фестивала централният булевард ще бъде затворен за движение в участъка от жп гарата до булевард "Братя Миладинови. Поради тази причина се налага промяна в маршрута на автобусни линии 2 и 3. Автобусите по линия 2 ще се движат по маршрут бул. "Димитър Солунски" - ул. "Славянска" - ул. "Митрополит Борис", а след това продължава по съществуващата транспортна схема.

Линия 3 ще е със следния маршрут: Джамията - ул. „Ал. Стамболийски“ - бул. „Дж. Баучер“ - бул. „В. Левски"-  с. Покровник и обратно по посочения маршрут.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама