Финансова инспекция откри 19 нарушения в ДП „Кабиюк”

08:35, 10 яну 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) установи 19 нарушения, свързани с възлагането на обществени поръчки в ДП „Кабиюк”. Това става ясно от изнесените данни за проверките през четвъртото тримесечие на миналата година

Финансовите инспектори са проверили 10 обществени поръчки на стойност 1 653 289лв.

На проверка са били подложени отчетите на обществени поръчки от 2014 г. за разходи за строителство, доставки и услуги.

Сред откритите нарушения са несъответствия със изискванията в Закона за обществените поръчки за документацията за участие в процедурите, както и в инвестиционните проекти, която се изискват при обществената поръчка за строителство.

Има нарушения и при лицата членове на комисията или консултанти, които не трябва да бъдат в конфликт на интереси, както и при самото сключване на договори.

Има нарушиения и по изискването сключените вече договори да бъдат вписвани в Регистъра на обществените поръчки не по-късно от 30 дни след сключването му.

Съставени са общо 16 акта за нарушенията.

В Община Нови пазар инспекторите са открили 19 нарушения при проверка на законосъобразността на проведени обществени поръчки по възлагане на сметосъбиране и сметоизвозване на твърди битови отпадъци от града до депото в шуменския квартал „Дивдядово” и при отчетените разходи за тази дейност. Проверените обществени поръчки са 3, а общата им стойност – 2 923 857 лв. Съставени са 2 акта.

Нарушенията са свързани с документите за участие в поръчките, с цените на офертите и Наредбата за управление на отпадъците на териотрията на община Нови пазар.

4 нарушения да открили инспекторите и при проверка в община Върбица.

Там те са проверявали извършените разходи през 2012 г. за доставка на лек автомобил, а стойността на обществената поръчка е била 81 401 лв. нередности там е имало около документацията, но акт не е съставен.

В община Никола Козлево също е имало проверки на извършени разходи за доставка на автомобил. Обществената поръчка е от 2008 г. и е на стойност 40 990 лв.

Инспекторите са открили 5 нарушения, свързани основно с отстраняване на оферти и членовете на комисията за провеждане на процедурата. Актове не са съставени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама