Пет спектакъла е подготвил Русенският драматичен театър за януари 2016 г.

08:21, 10 яну 16 / Култура 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет спектакъла е подготвил за зрителите си Драматичният театър „Сава Огнянов“-Русе за януари, като три от тях са в три последователни дни.

Първият от тях е на 18 число от месеца, понеделник, когато програмата започва с поредно представяне на успешния спектакъл „Министърът женкар“, създаден по „Новото пристанище“ на Ст. Л. Костов. Постановката е на Пламен Панев, а гост-актьор е Христо Гърбов.

На следващия ден – 19-и януари, вторник, любителите на театъра в Русе ще могат да гледат „Швейк“ от Юрий Дачев, (по мотиви на едноименния роман на Ярослав Хашек) с Георги Георгиев-Геро и Валентин Танев. Постановката е на Бина Харалампиева.

В вретият ден от поредицата – 20-и януари, сряда, ще бъде игран спектакълът „Дванайсета нощ“ от Уилям Шекспир, постановката е на Петър Денев.

На 25 януари, понеделник, е предпоследната пиеса, която се поставя на сцената от ДТ „Сава Огнянов“ за първия месец на 2016 година. Това е успешният спектакъл „Шибил“, който продължава да събира одобрението на публиката. Той е създаден по едноименния разказ на Йордан Йовков, а сценичният вариант и постановката са на Орлин Дяков. Хореограф-постановчик е Богдан Донев, със специалното участие на танцьори от Форклорния танцов театър „Найден Киров“.

На 28 януари, четвъртък, е откриването на втория Салон на любовта и виното с комедията „Стая 1313“ от Рей Куни. Сценичният вариант и постановката са на Богдан Петканин, с участието на Руслан Мъйнов.

Наалният час на всички спектакли е 19.00, а мястото – Голямата зала на Доходното здание. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама