Пловдивчанка получи приз "Читател на годината 2015"

07:52, 10 яну 16 / Култура 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Станислава Георгиева от Пловдив е носител на отличие в категория "най-активен читател на регионална библиотека" в провелата се национална кампания "Читател на годината 2015".

Обявяването на победителите в кампанията стана на официална церемония в Мраморното фоайе на Столичната библиотека, която е и организатор на инициативата заедно с евродепутата Мария Габриел.

Гости на събитието бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-министърът на МОН Ваня Кастрева, председателят на Комисията по образование в НС Ирена Соколова.

"Четенето е най-добрият начин да продължим да отстояваме ценностите, собствената си национална история и културно богатство. Носителите на приза "Читател на годината" на регионалните библиотеки са ярко доказателство, че са живи изконното българско любопитство и жаждата за знания", заяви по време на награждаването евродепутатът Мария Габриел.

Националната кампания "Читател на годината " стартира в навечерието на 24 май 2015 г. Организатори са Столична библиотека и зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел и с подкрепата на Българската библиотечно-информационна асоциация.

Целта на инициативата бе да стимулира интерес към четенето сред всички възрасти чрез библиотеките, които имат централна роля за подобряване на уменията за четене.

Всички регионални библиотеки се включиха в кампанията, като всяка една излъчи измежду своите читатели "Читател на годината 2015" на базата на най-голям брой заети книги през 2015 г.

Станислава Георгиева от Пловдив и още 25 души са носители на отличието. Наградата е посещение на Европейския парламент в Брюксел, осигурено от Мария Габриел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама