Студентски стипендии срещу есе дават в Павел баня

07:22, 10 яну 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В община Павел баня започва прием на документи за годишни стипендии за студенти редовно обучение

Темата, по която т.г. студентите трябва да представят разработка, е: „Какво искам аз за моята община?

Срокът за представяне на документите е 15 февруари 2016 г.  

Стипендии се отпускат на студенти, които имат постоянен адрес в някое от населените места на територията на общината; приети са за обучение във висше учебно заведение, акредитирано от Националната агенция за оценяване и акредитация; заявили са желание за отпускане на стипендия в определения срок.

Годишни стипендии се отпускат на студенти, приключили успешно поне първата година от своето обучение, в т.ч. студенти първи курс на образователна степен Магистър във висши училища, постигнали успех от предходната година, не по-нисък от много добър 5.00; успешно представили разработка на тема, определяна ежегодно от кмета на Общината.

Годишни стипендии се изплащат за времето, когато студентът е зает с учебна работа – 9 месеца от учебната година. Изплащането се преустановява, когато студентът повтаря семестъра; прекъсне образованието си или промени постоянния си адрес. 

Студент, който самоволно прекъсне образованието си  или е изключен от висшето училище за проявена груба небрежност към учебната работа, е длъжен да върне на общината сумата, която е изразходвана за него като стипендиант, заедно със законно установените лихви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама