Мащабна акция срещу автоджамбази, крали коли от Банско до София

21:18, 09 яну 16 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мащабна акция и среднощни обиски по следите на канал за крадени коли. Всичко започва след поредните кражби на луксозни джипове. Два автомобила, собственост на туристи, са откраднати от охраняеми хотелски паркинги. Камери заснели, че колите тръгват в посока на един семеен хотел, затова и първо той е обискиран, съобщава бТВ.

Акцията започна късно снощи. Мишената е къща за гости, собственост на семейство Маврикови. Иззети са 6 луксозни джипа и са скрити в гаража на полицията. Валентин Мавриков е задържан.

Според негов съсед мъжът се занимава с крадени коли и наркотици. Това не е първата акция срещу Мавриков. Преди година полицията конфискува няколко автомобила, но после му ги върна.

По неофициална информация в имота на семейството са намерени машини за разфасоване на автомобилите и за нанасяне на поправки по двигателите.

Обискът на къщата и на двора продължи през целия ден.

И докато съседи твърдят, че са запознати с начина, по който Мавриков забогатял, има и такива, които виждат в акцията ръката на комшийска завист.

„Изкарва си честно парите, има си хотели тук, това е. Тоя комшия отдолу Пръчков беше влезнал в неговата къща 2000-та година и му беше окрал цялата къща и от там идват целите работи. Пускат жалби уж крадени коли, уж такива глупости, то нема нищо такова, миналата година пуснаха също, дойдеха, взеха им 2- 3 коли, пак си им ги върнаха и така”, твърди съседът Иван Златев.

По кражбите вече работи и прокуратурата.

Предполага се, че крадците на няколкото луксозни джипа са членове на една и съща банда от Пловдивско. Тя действала по трасето София-Банско. А дали бандата е оглавяване от Мавриков, официално потвърждение няма. Откраднатите автомобили, собственост на туристи, не са сред конфискуваните коли. Днес имаше акция и в Сандански, крадени коли на проверените адреси не бяха открити.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама