Юристка от Областна администрация - Благоевград не се яви на дело, уволниха я

21:17, 09 яну 16 25 541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Юристка от Областна администрация - Благоевград е уволнена дисциплинарно след като не се явила на дело. Съдебният процес е срещу Райо Димитров - Чората за обявяване за незаконна сделка за продажбата на хотел. Чората не успял да докаже произхода на парите и другите му имоти, но въпреки това съдията постановил за разноските по делото да се погрижи държавната институция.

"Няма как да толерирам подобно безотговорно поведение, това не е професионално. Не се колебах за решението си, тъй като въпросната юристка нанася щети на държавната хазна. Не може да не се явиш на дело, което ние готвим от години и е знаково за нас и обществото. Затова я уволнявам. Все пак имаме възможност да обжалваме това решение на Апелативен съд", коментира губернаторът Бисер Михайлов.

Уволнената адвокатка е Румяна Костова, която си взела отпуск точно в деня на делото, но нито информирала работодателя си за това, нито подала молба в съда за отлагане на делото. Според областния управител досега подобно нещо не се е случвало в ръководената от него администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама