Не бих изключил Пеевски да придобие "Овергаз", каза реформатор

19:13, 09 яну 16 / Политика 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като гледаме разрастването на бизнеса на Делян Пеевски, нищо такова не бих изключил и нищо такова не би могло да бъде изключено. Това каза пред София Topnovini.bg депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров относно казаното по-рано днес от лидера на „Движение 21“ Татяна Дончева, че депутатът от ДПС Делян Пеевски може ще придобие "Овергаз". Според реформатора тезата на Дончева трябва да бъде проследена.

Във връзка със спирането на доставките на природен газ от „Газпром“ за „Овергаз“ малко преди Нова година Мартин Димитров каза, че става дума за търговски взаимоотношения между две фирми и няма общо със случая от 2009 г. По думите му правителството е реагирало адекватно.

Според него проблемът между двете компании е свързан с това, че „Газпром“ е единственият ни възможен доставчик на синьо гориво.

„Когато си зависим от един източник и той е монополен, всеки един момент той може да спре газа. Българските граждани и всички ние трябва да разберем, че докато нямаме алтернативи, нямаме интерконектори, нямаме газ от други източници, тези кризи ще се повтарят постоянно и ние всъщност не сме си разрешили проблема“, убеден е реформаторът.

Депутатът Рамадан Аталай (ДПС) определи обаче казаното от Дончева като конспирация. „В конспирациите ме няма. Не съм членувал във вътрешната комисия като политик и чак в такива конспирации няма да мога да се включа“, обясни народният представител от ДПС.

Той се разграничи от тезата на Дончева и допълни, че след като я развива, би трябвало и да я докаже. „Не съм Ванга, нито пък допускам, че и Татаяна Дончева е Ванга“, посочи Рамадан Аталай. „Не съм запознат с действия от страна, на който и да е в посоката, в която ни води Дончева, дори да е Пеевски“, допълни Аталай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама