Oбвинените в изнудване на иракчанин служители на МВР и ДАНС остават в ареста

17:51, 09 яну 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираният съд остави в ареста на тримата обвиняеми за изнудване на иракски гражданин Георги Георгиев от ДАНС, Цено Филипов, който е служител в сектор Обезпечаване на местата за лишаване от свобода към ГД "Национална полиция" и Борис Рангелов, на когото е повдигнато обвинение и за отвличане.

На 5 януари подсъдимите бяха задържани при спецакция на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и ДАНС. Според съда има опасност, ако са на свобода, да окажат натиск на свидетелите по делото и да възпрепятстват събирането на доказателства по случая.

Защитата на подсъдимите изтъкна по време на мярката, че доказателствата на прокуратурата са косвени и несъотносими към делото, а показанията на основните свидетели не са достатъчни за доказване, че те са извършили престъпление.

Тримата обвинени поискаха от съда най-леката мярка за неотклонение. Според разследващите те са взели 30 хил. евро от иракския гражданин, който бил отвлечен от улицата. След това му било обяснено, че ако не даде парите, ще бъде вкаран в затвора, в дом за временно настаняване на чужденци или ще бъде върнат в Ирак. Групата е действала от  7 до 24 декември 2015 г. Тримата са подслушвани и следени със СРС-та.

Решението на Специализирания съд може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен специализиран наказателен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама