Предвиждат изграждането на спортен комплекс до Битака в „Меден рудник”

16:59, 09 яну 16 25 831 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предвижда се да започне рекултивирането на терен, върху който в бъдеще ще се изгради голям спортен комплекс с басейн, спортни игрища и фитнес уреди на открито. Той се намира на мястото на старото блато до Битака в комплекс „Меден рудник”. Това стана ясно на провелото се поредно обществено обсъждане във връзка с бюджета на Община Бургас за 2016 година. Неговата рамка беше представена пред жителите на най-големия комплекс в града.

В „Меден рудник” предстои да бъдат изградени още алеи в междублоковите пространства, кътове за отдих, места за паркиране, тротоари и площадки. В облагородяването на градската среда ще се внедрят иновативни технологии. С тяхна помощ дъждовната вода ще се използва за напояване на зелените площи.

В бюджета е предвидено проектиране на ново читалище в зона Г на „Меден рудник”. То ще разполага с модерна техника. В него, освен художествена самодейност, ще се провеждат и обучителни курсове.

Цялостна реконструкция ще бъде извършена на улица „Кооператор”.

Развитието на училищната база също попада във фокуса на Бюджет 2016. В ОУ „Петко Росен” ще стартира пилотен проект за изграждане на кухня и столова за здравословно хранене на децата. В ОУ „Елин Пелин” ще стартира проект за обновяване на целия външен двор. Той предвижда подмяна на настилката в първия си етап, а на втория ще се монтират нови уреди в няколко отделни спортни зони.

Бюджетът предвижда още изграждането на нов корпус в ОДЗ „Чайка”. След завършването му ще бъде изградена още една детска градина в комплекса.

През миналата година в „Меден рудник” беше монтирано енергоспестяващо осветление. Спестените пари от него ще бъдат влагани отново в благоустрояването на комплекса, подчертаха експертите от Община Бургас.

Проектобюджетът на Бургас за 2016 година пред жителите на „Меден рудник” представиха зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, териториалният директор на комплекса Магдалена Манолова, главният инженер на Общината Веселина Цакова и общинският съветник Димитър Людиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама