Хиляди протестират срещу насилието в Кьолн (снимки)

15:46, 09 яну 16 / Свят 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици жени се събраха днес пред Кьолнската катедрала, за да протестират срещу насилието върху нежния пол. Акцията им е в отговор на нападенията над жени в новогодишната нощ, които предизвикаха възмущение в страната и по света. 

Събралите се носеха плакати, на които пишеше "Не значи "не", "Това е нашият закон. Стойте далеч от нас", или "Не на насилието срещу жени, било в Кьолн, на бирфеста или в спалнята".

Друг протест има и на централната гара в Кьолн, където също имаше нападения над жени. Той е организиран от движението Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада (ПЕГИДА) срещу политиката на канцлера Ангела Меркел. Полицията смята, че на протеста ще се съберат около две хиляди поддръжници на движението и местна крайнодясна група.

В край на централния площад на Кьолн, се събра контрадемонстрация на близо хиляда леви активисти, носещи плакати "Бежанците са добре дошли" и "Фашизмът не е мнение, а престъпление". 

Броят на жалбите по повод нападенията непрекъснато расте и вече достигна 200. Двама души бяха задържани във връзка с атаките срещу жени. Заподозрени са 32 души, като 18 от тях са поискали убежище в Германия като бежанци. Сред заподозрените има алжирци, мароканци, сирийци, иранци, иракчани, сърби, американци и двама германци.

Вчера в знак на протест срещу посегателствата над жени швейцарска художничка се съблече гола пред катедралата в германския град. Младата жена издигна плакат с надпис „Нека уважаваме себе си! Ние не сме дивеч, дори когато сме голи”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама