14 души загинаха при две катастрофи с бежанци в Турция

14:05, 09 яну 16 / Свят 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четиринадесет души, от които 13 сирийски бежанци, загинаха, а десетки други бяха ранени в две катастрофи с автобуси в  Турция, предаде АФП, позовавайки се на турски медии.

Пътнически автобус, превозващ бежанци, се преобърна и падна в дере в провинция Балъкесир рано тази сутрин, предаде Анадолската информационна агенция. При инцидента са загинали шофьорът, който бил единственият турски гражданин в превозното средство и седем сирийски бежанци, опитващи да стигнат по суша до гръцкия остров Лесбос. В катастрофата са ранени 42 души, седем от които са в критично състояние, информира „Дейли Сабах“.

В петък автобус с мигранти, също желаещи да стигнат до остров Лесбос, се сблъска с кола в провинция Чанаккале.Загинаха двама души от автобуса, както и двама пътници от колата. По-късно турските медии съобщиха, че спасителните екипи са извадили още две тела от автобуса, които били на деца. Бежанците пътували към северния турски бряг на Егейско море, откъдето трябвало да се опитат да преминат до гръцкия остров Лесбос. Анадолската информационна агенция посочва, че в превозното средство е имало бежанци от Сирия, Афганистан и Мианмар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама