Сформират нов Обществен съвет за социално подпомагане в Русе

13:24, 09 яну 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с конституирането на нов Общински съвет – Русе, в резултат на проведените местни избори през 2015 г., както и настьпилите структурни промени в общинска администрация – Русе, е внесено предложение за сформиране на нов обществен съвет за социално подпомагане в Община Русе. Това става от докладна записка, постъпила в местния парламент от името на кметската администрация. 

С Решение № 198, прието с Протокол № 10/16.05.2012 г. на Общински съвет - Русе е създаден обществен съвет, който да оказва съдействие и помощ при извършване на дейностите по социално подпомагане и да упражнява обществен контрол върху тяхното осъществяване, както и да обсъжда регионални стратегии, програми и проекти. Съгласно чл. 52, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане, общественият съвет се състои най-малко от седем души, като в състава му се включват ръководители на социални услуги и други заинтересовани органи, лица и организации, имащи отношение към дейностите в областта на социалното подпомагане и социалните услуги.

Предлага се бъдещият Обществен съвет да се състои от 9 члена, представители на Общинска администрация и на неправителствени организации, занимаващи се със социални дейности в града. 

Предложението ще бъде обсъдено в постоянните общински комисии и ще бъде гласувано по време на редовното заседание през януари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама